Рейтинг блоку Меркель впав до найнижчого рівня за останні 12 років

Рейтинг блоку Меркель впав до найнижчого рівня за останні 12 років

Блок партій усе одно має найвищу підтримку населення порівняно з іншими

Рейтинг німецького блоку Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС), очолюваного канцлеркою Анґелою Меркель, впав до 29 відсотків. Про це свідчать результати опитування соціологічного інституту Emnid, опубліковані у неділю, 29 липня, виданням Bild am Sonntag.

Це стало найнижчим показником для блоку з 2006 року. За даними видання, за тиждень рейтинг союзу Меркель впав на один процентний пункт.

Утім, рейтинг блоку ХДС/ХСС залишається суттєво вищим, ніж у конкурентів. Рейтинг Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), яка разом із ХДС/ХСС формує урядову коаліцію, становив 18 відсотків, а партії «Альтернатива для Німеччини» (АДН) - 15 відсотків. Рівень підтримки Зелених - 14 відсотків, Ліва партія має 10 відсотків підтримки, а Вільна демократична партія (ВДП) - дев'ять відсотків.

Як повідомлялось раніше, згідно з даними соціологічного опитування Deutschlandtrend німецької суспільно-правової медіакомпанії ARD, оприлюдненому на початку липня, близько 78 відсотків респондентів зазначили, що вони незадоволені або радше незадоволені роботою нинішнього уряду Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: