Рейтинг Макрона виріс попри скандал з його охоронцем

Рейтинг Макрона виріс попри скандал з його охоронцем
Еммануель Макрон

У липні Макрона підтримували 42% опитаних французів

Популярність президента Франції Еммануеля Макрона в липні трохи виросла, незважаючи на політичний скандал навколо його колишнього радника з безпеки і охоронця Олександра Беналла, який був звільнений після нападу на демонстрантів.

Про це з посиланням на опитування громадської думки в суботу повідомляє Reuters.

Рейтинг Макрона в червні впав до нового мінімуму за трохи більше як рік після приходу до влади, повідомляє видання з посиланням на кілька опитувань. Однак 40-річний Макрон відновив свою популярність в липні, згідно з дослідженням Harris Interactive. Його популярність піднялася на два процентних пункти до 42%, незважаючи на політичний скандал і на тлі можливого ефекту ореолу від перемоги на Чемпіонаті світу з футболу.

Опитування було проведено серед 966 осіб з 24 по 26 липня, коли Макрон зробив свої перші заяви у справі свого радника з безпеки Беналли. Опитування показало, що становище Макрона покращилося серед молоді віком до 35 років.

Згідно з даними Harris, рейтинг схвалення президента, який в червні 2017 року, відразу після того, як він вступив на посаду, досяг свого максимуму на рівні 59%, опустився нижче позначки 50% в травні цього року, а потім до 40% в червні.

Нагадаємо, охоронець Макрона звинувачується в побитті протестуючого під час маршу 1-го травня. Даний скандал за участю охоронця президента є найбільшим викликом для Макрона за всі 15 місяців правління.

Згодом Макрон наказав провести реорганізацію офісу президента через скандал з охоронцем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: