Сенат заборонив допити іноземцями американських офіційних осіб

Сенат заборонив допити іноземцями американських офіційних осіб

За резолюцію проголосували 98 сенаторів

Сенат США проголосував за резолюцію, яка зобов'язує Білий дім захистити американських офіційних осіб від допиту іноземними державами.

Про це пише Bloomberg.

За резолюцію проголосували 98 сенаторів.

У документі Білого дому наказано захистити від допитів з боку іноземних держав (у тому числі і уряду РФ) всіх американських дипломатів, чиновників, політиків, правоохоронців та військових.

Згідно з документом не має значення - це діючий або колишній держслужбовець.

Як раніше повідомляло агентство, президент США Дональд Трамп відмовився від пропозиції Путіна щодо допиту російськими слідчими американських громадян, яких Москва підозрює в протиправної діяльності в РФ.

На зустрічі з Трампом 16 липня Путін говорив, що Москва може дозволити американському слідству взяти участь у допиті 12 громадян РФ, яких в США вважають причетними до втручання в президентські вибори.

Натомість Путін запропонував Трампу дозволити російським слідчим допитати американських чиновників у справі Браудера.

У Росії главу фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера заочно двічі засудили до тюремних термінів. У 2013 році — на дев’ять років ув’язнення за шахрайство та несплату податків, а в 2017 році — на дев’ять років у справі про навмисне банкрутство.

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також статтю: Побачення у Гельсінкі. Як Путін і Трамп «добре поговорили» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: