США спільно із ЄС будуть протидіяти торговельній політиці КНР

США спільно із ЄС будуть протидіяти торговельній політиці КНР
Дональд Трамп, Ангела Меркель та Еммануель Макрон

Президент США провів телефонні розмови із лідерами Франції і ФРН

Президент США Дональд Трамп провів телефонні розмови із президентом Франції Еммануелем Макроном і та канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомляє сайт Білого дому.

Як повідомлялося, сторони обговорили широке коло питань світової політики. Так, в розмові із президентом Франції мова йшла про спільну позиції США і ЄС щодо протидії несправедливим торговельним практикам КНР. Також Дональд Трамп і Еммануель Макрон обговорили співпрацю із Туреччиною щодо сирійської проблематики і спільну позиції країн НАТО щодо отруєння у Великій Британії колишнього співробітника ГРУ РФ.

Із канцлером ФРН президент США також обговорив спільні дії щодо отруєння Сергія Скрипаля і його дочки і спільну позицію щодо практики КНР у сфері торгівлі і дотримання прав інтелектуальної власності. При цьому Ангела Меркель і Дональд Трамп загалом говорили про питання вирівнювання тарифів і однакової практики в цій сфері, а також обговорили проблематику, яка пов’язана із КНДР.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що співробітники Університету міжнародного бізнесу і економіки в Пекіні разом із СОТ і ОЕСР почали розробляти новий індекс щодо міжнародної торгівлі.

22 березня повідомлялося, що президент США Дональд Трамп підписав президентський меморандум, який може ввести мито на китайську продукцію на суму щонайменше 60 мільярдів доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: