США та ще 16 країн погрожують не визнати результат виборів у Венесуелі

США та ще 16 країн погрожують не визнати результат виборів у Венесуелі
Ніколас Мадуро

США та 16 латиноамериканських країн не визнають результати виборів у Венесуелі, якщо вона не забезпечить прозорий перебіг голосування

США та 16 країн Латинської Америки погрожують не визнати заплановані на 20 травня цього року президентські вибори в Венесуелі. Таке застереження містить ухвалена в суботу, 14 квітня, спільна заява учасників Саміту Америк, що проводиться в столиці Перу Лімі, передає інформагенція AFP.

За умов, котрі панують зараз у Венесуелі, не можна розраховувати на «легітимність» та «переконливість» голосування та його результатів, зазначається в спільній заяві.

Віце-президент США Майкл Пенс назвав майбутні вибори у Венесуелі «обманом». На пленарному засіданні саміту він також пообіцяв, що Вашингтон і надалі чинитиме спільно зі своїми союзниками «тиск» на Каракас, щоб відновити демократію в цій південноамериканській країні.

Чинний президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про рішення висувати свою кандидатуру на перевиборах. Наступний президент має керувати країною до 2025 року.

Венесуела перебуває у глибокій політичній та економічній кризі. Через значну інфляцію в країні бракує базових продовольчих продуктів. В антиурядових протестах у Венесуелі минулого року загинули понад 100 людей, ще понад п'ять тисяч осіб, за даними правозахисників, були затримані.

Опозиція покладає на Мадуро відповідальність за тяжку економічну та продовольчу кризу в країні. Наприкінці серпня 2017 року США запровадили санкції проти Ніколаса Мадуро, які передбачають замороження його активів, що перебувають під юрисдикцією США, а також заборону фізичним та юридичним особам із США вести бізнес з ним.

Нагадаємо, венесуельці масово тікають в Колумбію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: