Трамп готується оголосити надзвичайний стан вздовж кордону з Мексикою - ЗМІ

Трамп готується оголосити надзвичайний стан вздовж кордону з Мексикою - ЗМІ
Президент США Дональд Трамп

Надзвичайний стан національного рівня можуть запровадити на південному кордоні Сполучених Штатів

Адміністрація президента США Дональда Трампа підготувала проект прокламації президента про введення надзвичайного стану на південному кордоні США у зв'язку з проголошеною раніше «гуманітарною кризою»та загрозою безпеці.

Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на документ, який потрапив у розпорядження ЗМІ.

«Білий дім готує проект прокламації для президента Дональда Трампа щодо оголошення надзвичайного стану національного рівня вздовж південного кордону, що також встановлює потенційне фінансування в розмірі $7 мільярдів на (будівництво – ред.) прикордонної стіни, якщо він (Трамп – ред.) піде цим шляхом», - зазначає телеканал.

Глава Білого дому й раніше не виключав можливості задіяти свої повноваження для проголошення надзвичайного стану й долучення міністерства оборони для зведення стіни на кордоні.

При цьому, наводиться ряд цитат з проекту прокламації президента.

«Величезна кількість іноземців, які щодня незаконно в'їжджають до Сполучених Штатів, є безпосередньою загрозою безпеці нашої нації і становить надзвичайну ситуацію національного рівня», - йдеться в документі.

«Я, Дональд Трамп, маючи повноваження, надані мені конституцією та законами Сполучених Штатів Америки, включно із Законом про національні надзвичайні ситуації (50 USC 1601), дійсним оголошую введення надзвичайного стану національного рівня на південному кордоні Сполучених Штатів», - йдеться в проекті прокламації.

Напередодні пропозиція Трампа з подолання «шатдауну» не набрала у Сенаті США необхідної кількості голосів для продовження її розгляду. Як повідомив американський лідер, даний законопроект містить у собі виділення $ 5,7 млрд, необхідних для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Раніше повідомлялося, що Трамп збирає пожертви для того, щоб розіслати цеглини лідерам демократів в конгресі Ненсі Пелосі і Чаку Шумеру, що відмовилися фінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

До слова, 10 січня президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через «непоступливість демократів».

Як повідомлялося раніше, «шатдаун» у США став рекордним в історії за тривалістю. І він вже обійшовся американській економіці у 3,6 млрд доларів.

Через «шатдаун», який розпочався 22 грудня, 800 тисяч держслужбовців не отримали зарплату. За інформацією АР, протягом тижня звільнені 380 тисяч працівників, інші працюють без заробітної плати.

Також у ФБР скаржаться, що не можуть платити інформаторам через «шатдаун».

Нагадаємо, веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через «шатдаун».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: