У Держдепі назвали головні тези майбутніх перемовин Трампа та Кім Чен Ина

У Держдепі назвали головні тези майбутніх перемовин Трампа та Кім Чен Ина
Зустріч Трампа з Кім Чен Ином запланована на 27-28 лютого

Цілі другого саміту президента США та лідера Північної Кореї у В'єтнамі зосереджені, головним чином, на трьох основних напрямах: покращенні двосторонніх відносин, гарантуванні миру в регіоні та ядерному роззброєнні КНДР.

Про це заявили у вівторок у Держдепартаменті США.

«Саміт має на меті подальший прогрес у виконанні домовленостей, яких обидва лідери досягли в Сінгапурі – щодо трансформації відносин, міцного й стабільного миру, а також повної денуклеаризації Корейського півострова», - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

При цьому повідомляється, що для успішного досягнення поставлених цілей в Ханої з візитом перебуває також держсекретар США Майкл Помпео. Він прибув до В'єтнаму раніше президента Трампа – ще 24 лютого і вже провів ряд зустрічей з іноземними колегами. Планується, що Помпео також візьме безпосередню участь у саміті президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина.

Як повідомлялося, зустріч Трампа з Кім Чен Ином запланована на 27-28 лютого.

Кім Чен Ин вже прибув до В'єтнаму, а Дональд Трамп планує приїхати ввечері 26 лютого.

Речниця президента США Сара Сандерс розповіла, що в середу 27 лютого в вечері відбудуться переговори тет-а-тет між Дональдом Трампом і Кім Чен Ином. Після цього відбудеться обід, де лідерів КНДР і США будуть супроводжувати перекладачі і по два гості від кожної сторони. Далі переговори в розширеному складі мають відбутися вже в четвер 28 лютого.

Перші переговори лідерів двох держав відбулися 12 червня 2018 року в Сінгапурі. Тоді сторони підписали документ, згідно з яким Пхеньян зобов’язався проводити ядерне роззброєння у відповідь на гарантії безпеки з боку США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: