У Держдепі США вважають, що пояснення Росії у справі Скрипаля безглузді

У Держдепі США вважають, що пояснення Росії у справі Скрипаля безглузді
Прес-секретар Держдепартаменту США Хізер Нойерт

Для Держдепу спроби заперечення відповідальності «схожі на знайомий сценарій»

Пояснення Росії з приводу причетності до отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля безглузді і неправдоподібні.

Про це написала у Twitter прес-секретар Держдепартаменту США Хізер Нойерт.

Таким чином вона прокоментувала брифінг в МЗС Росії, де російські дипломати намагалися довести непричетність Росії до замаху.

«Сполучені Штати та Сполучене Королівство мали рацію, що не відправили наших послів на брифінг в МЗС Росії для заслуховування безглуздих звинувачень і неправдоподібних заперечень. Росія була відповідальною за напад нервово-паралітичною речовиною. Спроби заперечення відповідальності схожі на знайомий сценарій: Крим, MH17, Донбас, Литвиненко, допінг і т.д», - написала Нойерт.

Як відомо, посли Великобританії, США, Німеччині, Франції і Китаю відмовилися прийти у середу в міністерство закордонних справ РФ на зустріч у справі про отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля.

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

Минулого тижня Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломати, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 20 березня ці 23 російських дипломати залишили посольство в Лондоні.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

19 березня до Великої Британії прибула група міжнародних експертів з хімічної зброї, щоб отримати зразки нервово-паралітичної речовини, якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку.

19 березня Євросоюз оприлюднив офіційну заяву з вимогами до Росії у справі отруєння екс-шпигуна.

Раніше у Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новачок», яку розробляла Росія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: