У Грузії протягом останніх двох тижнів від свинячого грипу померли 10 людей

У Грузії протягом останніх двох тижнів від свинячого грипу померли 10 людей
Про епідемію свинячого грипу у Грузії наразі не повідомляється

Міністерство охорони здоров'я Грузії перевело п'ять клінік у Тбілісі у цілодобовий режим

У Грузії протягомостанніх двох тижнів зафіксовано 162 випадки захворювання на свинячий грип. Лабораторні дослідження підтвердили 10 смертей від цієї хвороби. Про це заявив голова Національного центру з контролю за захворюваннями і громадським здоров'ям Аміран Гамкрелідзе в ефірі телекомпанії «Руставі 2», передає «Кавказский узел».

У зв'язку з цим, МОЗ Грузії перевів п'ять клінік у Тбілісі на цілодобову роботу.

Зазначається, що перша смерть минулого року від вірусу H1N1 у Грузії була зафіксована 24 грудня 2018 року. 53-річна жінка померла від свинячого грипу в реанімації у лікарні Батумі. Менш ніж через добу від свинячого грипу в Кутаїсі помер ще один пацієнт.

«Ми переходимо на надзвичайний режим роботи у зв'язку з ростом випадків захворювання на грип», — заявили у міністерстві.

«У медичному центрі Мцхета оголошений карантин, що триватиме орієнтовно тиждень», - заявив директор клініки Давид Лоладз у коментарі «Sputnik-Грузия». За його словами, в клініці 50 осіб проходять лікування від ГРВІ, а троє підключені до апарату штучного дихання.

За даними видання, карантин також оголошений в центральній лікарні Руставі, а в дитячій лікарні обмежений вхід для відвідувачів.

Водночас про епідемію наразі не повідомляється.

Нагадаємо, за два тижні до нового року в Україні на грип та ГРВІ захворіли понад 216 тисяч людей, четверо хворих померли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: