У Росії оцінили можливість навмисного занесення коронавірусу в Китай

У Росії оцінили можливість навмисного занесення коронавірусу в Китай

Людство не перемогло ще жодну природно-осередкову інфекцію – науковець

У Росії оцінили можливість навмисного занесення коронавіруса в Китай. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на професора, завідувача лабораторією екології мікроорганізмів Школи біомедицини Далекосхідного федерального університету Михайла Щелканова.

За словами експерта, новий тип коронавіруса є природно-осередковим і може сам циркулювати без участі людини (в конкретному випадку – за допомогою кажанів). Це виключає штучну природу походження вірусу, особливо версію, що його поява пов’язана з витоком з наукового інституту в китайському місті Ухань.

Щелканов сказав, що вірус може передаватися від летючих мишей і до інших видів, наприклад, коли багато різних тварин зосереджено для продажу на східних ринках. Подібна ситуація вже була з SARS-CoV – вірусом близькосхідного респіраторного синдрому (MERS-CoV).

«Але підкреслю ще раз: це нормальний процес. Людство не перемогло ще жодну природно-осередкову інфекцію, і коронавіруси тут не стануть першими. Тому, щодо природно-осередкових вірусів принцип може бути тільки один – постійний регулярний моніторинг», – підсумував професор.

Нагадаємо, московський патріархат оголосив своїх батюшок лікарями і відмовився закривати церкви.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: