У Туреччині протягом цієї ночі затримали 42 людини за публікації у соцмережах

У Туреччині протягом цієї ночі затримали 42 людини за публікації у соцмережах
Поліція Туреччини
Фото з відкритих джерел

Публікації, за які арештували громадян Туреччини, стосувалися військових дій у Сирії

Поліція Туреччини протягом ночі затримала 42 людини, у тому числі прокурдського політика, за «поширення терористичної пропаганди» в соціальних мережах про військову операцію Туреччини проти курдів у Сирії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на турецькі ЗМІ.

Загалом, внаслідок поліцейських рейдів у західній провінції Ізмір було затримано близько 70 осіб з початку військової операції «Оливкова Гілка».

Повідомляється, що контртерористичні загони почали одночасні рейди в різних частинах міста Ізмір та прилеглих провінціях Денізлі та Маніса.

Серед затриманих в Ізмірі є також глава про-курдської Демократичної партії народів (ДПН), другої за величиною опозиційної партії в парламенті, яку Анкара підозрює у зв'язках з Робочою партією Курдистану.

Серед затриманих були також шість підозрюваних, обвинувачених у поширенні пропаганди на вулицях.

Поліція провела подібні арешти, пов'язані з повідомленнями в соціальних мережах, по всій країні, затримавши 14 підозрюваних у східних провінціях Ван, Игдир та Мус, і ще п'ять у середземноморській провінції Мерсін.

Нагадаємо, 20 січня Туреччина розпочала операцію «Оливкова гілка» на півночі Сирії, а 21 січня турецькі війська почали наземний наступ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: