У Венесуелі звільнили ще 40 опозиційних активістів

У Венесуелі звільнили ще 40 опозиційних активістів
Протести у Венесуелі

Венесуельська влада продовжила звільнення з в'язниць опозиційних діячів

Уряд Венесуели випустив з в'язниці ще 40 опозиційних активістів у суботу, 2 червня. Цей крок повинен сприяти об'єднанню нації на тлі незадоволення політикою президента-соціаліста Ніколаса Мадуро та економічних проблем, зазначає агенція новин AP.

Серед звільнених - двоє заступників депутатів, одного з яких утримували з 2014 року через закиди у підбурюванні до насильства на протестах.

Звільнили також екс-мера Сан-Крістобаля Даніеля Себальоса, а також колишнього генерала Анхеля Віваса, передає dpa. У п'ятницю звільнили ще 39 осіб, влада раніше заявляла, що подальші звільнення можуть відбутися наступного тижня.

На дострокових президентських виборах у травні Ніколас Мадуро був переобраний главою держави. Він отримав понад 5,8 мільйона або близько 68 відсотків голосів. Голосування відбулося за досить низької явки та на тлі бойкоту з боку опозиції і повідомлень про масові порушення.

Країни Заходу вибори розкритикували як недемократичні. Президент США Дональд Трамп підписав указ, який посилює фінансові санкції проти Венесуели.

Нагадаємо, 28 травня Євросоюз ухвалив рішення про впровадження нового пакету санкцій проти чиновників Венесуели у зв'язку з переобранням на черговий термін президента Ніколаса Мадуро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: