В Австрії скасували більшість обмежень через пандемію Covid-19

В Австрії скасували більшість обмежень через пандемію Covid-19

Австрія у березні однією з перших країн у Європі запровадила суворі обмеження для стримування епідемії Covid-19

Чинними залишаються вимоги щодо збереження дистанції та обмеження масових заходів

З п'ятниці, 1 травня, після семи тижнів дії обмежень на пересування через епідемію Covid-19 жителі Австрії знову можуть залишати свої будинки без застережень.

Водночас в громадських місцях, як і раніше, люди мають дотримуватися дистанції в один метр. Виключення з цього правила діє для мешканців одного домогосподарства, а кількість осіб, яким дозволено збиратися разом, обмежена 10.

Також з 1 травня відкриваються усі магазини та заклади сфери послуг, зокрема перукарні. А у середині травня зможуть відкритися кафе і ресторани, у яких, однак, за одним столом зможуть сидіти не більше чотирьох дорослих.

Мінімальна відстань між столами має становити один метр. Гості не зможуть самостійно обирати місце в закладі, а персонал повинен носити маски. В уряді рекомендують заздалегідь бронювати столики.

Усі заклади харчування зможуть працювати лише до 23:00. Через це поки не відомо, коли в країні відкриють свої двері нічні клуби.

Готелі та інші заклади для розміщення людей зможуть відкритися з 29 травня. В уряді не надали детальної інформації про нові правила роботи готелів, але зазначили, що вони будуть схожими до правил роботи ресторанів.

Як відомо, Австрія однією з перших країн у Європі запровадила суворі обмеження для стримування епідемії Covid-19. З середини березня жителі країни могли виходити з дому лише за наявності вагомих причин, для вільного пересування були дозволені короткі погулянки та їзда на велосипеді.

Станом на1 травня в Австрії виявлено 15,5 тисячі інфікованих коронавірусом, 584 людини померли. Коефіцієнт зараження в Австрії становить 0,59, що є найнижчим значенням від початку епідемії в країні.

Як відомо, 30 квітня Черкаська міська рада ухвалила рішення щодо послаблення карантину у місті раніше 11 травня. Місцева влада дозволила з 1 травня відновити роботу непродовольчих магазинів, ринків, парків і скверів, а також літніх майданчиків кафе і ресторанів.

Після цього поліція порушила кримінальну справу. Правоохоронці пояснили, що місцева влада виходить за рамки своїх повноважень, адже відповідно постанови Кабміну, зараз не можна послаблювати карантин.

Додамо, глава МВС Арсен Аваков заявив, що мер Черкас «загрався», а реакція поліції на його дії буде «жорсткою».

У свою чергу мер Черкас заявив, що не боїться кримінального переслідування через зняття карантину.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 1 травня лабораторно підтверджено 455 нових випадків коронавірусу, це менше на 85 людей, ніж було попередньої доби (540). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: