В НАТО обговорюють нові плани, як стримувати Росію

В НАТО обговорюють нові плани, як стримувати Росію

Американський генерал розповів деталі зустрічі Військового комітету НАТО

Очільник Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США Джозеф Данфорд розповів ЗМІ про деталі засідання Військового комітету НАТО, яке проходило в Любляні і завершилося 15 вересня.

Так, за словами американського генерала, в фокусі уваги була нова стратегія НАТО, яка була прийнята в травні цього року. В рамках зустрічі в Любляні очільники генеральних штабів країн-членів НАТО обговорили концепцію оборони і стримування в Альянсі, а також концепцію безпосереднього ведення воєнних операцій, повідомляє офіційний сайт міністерства оборони США.

За словами Данфорда, це дозволить країнам-членам НАТО проводити ефективніше військове будівництво із точки зору своїх зобов’язань по колективній обороні в рамках Альянсу.

Очільник генерального штабу США натякнув на те, що в фокусі уваги засідання в Любляні була Росія. Данфорд назвав дану країну супротивником, а також відзначив той факт, що конкурентні переваги Альянсу щодо РФ за останній час зменшилися, що і змусило прийняти відповідну стратегію навесні цього року.

До слова, 17 вересня два винищувачі F16 ВПС Бельгії перехопили чотири російські військові літаки в небі над Балтійським морем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: