У Росії на коронавірус захворіли понад 400 людей

У Росії на коронавірус захворіли понад 400 людей
У Росії за останню добу зафіксували 71 особу, яка інфікована коронавірусом

У Москві 262 людини заразилися коронавірусом

У Росії за останню добу зафіксували 71 новий випадок захворювання на коронавірус. Загалом захворіли 438 осіб.

За інформацією федерального оперативного штабу РФ, усі нові випадки зареєстровані в Москві,, повідомляє ВВС.

У Москві коронавірусом заразилися 262 людини – це 60% усіх зареєстрованих у країні випадків захворювання.

За останню добу з лікарні в Москві виписали одну людину, яка раніше захворіла на коронавірус. Загалом із лікарень у Росії виписали 17 осіб.

Вранці в понеділок, 23 березня, міський голова Москви Сергій Собянін звернувся до літніх москвичів і громадян із хронічними захворюваннями зі зверненням, в якому зобов’язав їх дотримуватися домашнього режиму в період з 26 березня по 14 квітня. Щоб відшкодувати витрати, пов’язані з самоізоляцією, мер Москви пообіцяв цим двом категоріям населення виплатити разові грошові компенсації в розмірі чотирьох тисяч рублів. Половину цих грошей виплатять авансом, а решту – після закінчення режиму самоізоляції «за умови його відповідального дотримання».

Через ситуацію з коронавірусом на нову дату може бути перенесено загальноросійське голосування щодо поправок до Конституції, яке президент Володимир Путін призначив на 22 квітня, повідомляє видання «Ведомости» з посиланням на три джерела, наближені до адміністрації президента. За їхніми даними, швидше за все, голосування перенесуть на червень, але точну дату наразі не визначили. Остаточне рішення може бути ухвалене до 25 березня, пише газета.

Нагадаємо, загальна кількість осіб у світі, які померли внаслідок захворювання, викликаного коронавірусом COVID-19, перевищила станом на ранок 23 березня 14 тисяч.

Директор програми Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій Майкл Райан заявив, що розробка і випробування вакцини від нового коронавірусу займуть щонайменше рік.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: