В Україну приїхав єврокомісар Ган (фото)

В Україну приїхав єврокомісар Ган (фото)

Йоганнес Ган вже зустрівся із адвокатом вбитої Катерини Гандзюк

У п'ятницю, 9 листопада, Україну відвідує європейський комісар з європейської політики сусідства та перемовин про розширення Йоганнес Ган. Головна мета його візиту – обговорити прогрес України у здійсненні реформ і впровадженні Угоди про асоціацію, повідомили у представництві ЄС в Україні.

«Під час свого візиту Ган зустрінеться з президентом Петром Порошенком, прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, головою НАБУ Артемом Ситником. Також він проведе зустрічі з представниками громадянського суспільства. З ними єврокомісар планує обговорити останні напади на активістів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі з Гройсманом Ган представить йому новий регулярний звіт про виконання асоціації. У документі міститься оцінка прогресу, якого Україна досягла у рамках Угоди про асоціацію протягом минулого року.

Єврокомісар також вшанує пам’ять Героїв Небесної сотні: разом із Клімкіним він покладе квіти до меморіалу.

На знак підтримки державних медіа єврокомісар зустрінеться з представниками суспільного мовника – керівництвом і наглядовою радою.

Окрім того, від імені ЄС Ган разом із координатором системи ООН, координатором з гуманітарних питань і постійною представницею Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані підпишуть угоду ЄС-ПРООН щодо підтримки Євросоюзом сходу України (нова програма ЄС із бюджетом у 50 мільйонів євро).

Ган прибув до Києва ввечері 8 листопада і вже зустрівся із громадськими активістами і адвокатом Катерини Гандзюк.

«Напади на активістів є неприйнятними, їх винуватців і замовників слід притягнути до відповідальності», - підкреслив Ган під час зустрічі.

Як напередодні заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, слідство висунуло 12 версій щодо замовників вбивства активістки Катерини Гандзюк, але основними є три.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: