Вірменські артисти відмовляються від почесних звань, наданих владою

Вірменські артисти відмовляються від почесних звань, наданих владою

Артисти протестують проти свавілля влади

У Вірменії зафіксовано декілька випадків відмови артистів від почесних звань, які були надані їм владою.

Зокрема від звання народної артистки відмовилася Ерна Юзбашян. За її словами, «щастя і процвітання моєї країни найголовніше всіх медалей і нагород».

Від такого ж звання відмовився Мкртич Арзуманян.

«Вважаю неприйнятним використання сили проти неозброєного і мирного народу. Засуджую застосування владою сили проти моїх співвітчизників. Відмовляюся від цього звання», - написав Арзуманян в Instagram.

Окрім того, Ніка Бабаян відмовився від звання заслуженого діяча культури. Дії влади по відношенню до протестувальників він назвав «свавіллям». Свою відмову він просить вважати формою протесту проти «арештів патріотів країни».

Раніше сьогодні вірменські правоохоронці затримали лідера протестного руху Нікола Пашиняна.

Як відомо, 17 квітня парламент Вірменії схвалив кандидатуру лідера правлячої Республіканської партії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра республіки, незважаючи на багатотисячні акції протесту в країні. 

Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

Відбулися сутички з правоохоронцями. 16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху були доставлені у відділення поліції. 

18 квітня демонстранти відновили вуличні протести. Поліція затримала 84 учасників протестних акцій. 

Президент Росії Володимир Путін привітав Саргсяна з обранням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: