ВООЗ: кожні 24 секунди внаслідок ДТП у світі гине одна людина

ВООЗ: кожні 24 секунди внаслідок ДТП у світі гине одна людина

На пішоходів і велосипедистів припадає 26% всіх випадків смерті в результаті ДТП

Смертність на дорогах у світі зросла до 1,35 мільйона людей щороку

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), кожні 24 секунди у світі в ДТП гине одна людина.

Про це йдеться у доповіді ВООЗ.

У цілому смертність на дорогах у світі зросла до 1,35 мільйона людей щороку. Травми внаслідок ДТП є основною причиною смерті дітей і молодих людей у віці 5-29 років.

У доповіді ВООЗ про стан безпеки дорожнього руху в світі за 2018 рік вказується, що незважаючи на зростання загальної кількості випадків смерті, коефіцієнти смертності по відношенню до чисельності населення світу за останні роки стабілізувалися.

У ВООЗ вважають, що на зниження коефіцієнта смертності вплинуло посилення безпеки інфраструктури, зокрема - спорудження тротуарів і доріжок для велосипедистів і мотоциклістів; поліпшення стандартів на транспортні засоби (обов'язкова вимога електронної системи безпеки і антиблокувальної гальмівної системи).

«Ці заходи сприяли скороченню смертності в результаті ДТП в 48 країнах з середнім і високим рівнем доходу. Однак ризик смертності в ДТП в країнах з низьким рівнем доходу досі втричі перевищує аналогічний показник у країнах з високим рівнем доходу», - наголошується в доповіді.

Найвищі показники спостерігаються в Африці (26,6 випадка на 100 тис. осіб), а найнижчі - в Європі (9,3 випадка на 100 тис. осіб).

Також зазначено, що на пішоходів і велосипедистів припадає 26% всіх випадків смерті в результаті ДТП. В Африці цей показник досягає 44%, у Східному Середземномор'ї - 36%.

«На мотоциклістів і їх пасажирів припадає 28% всіх випадків смерті в результаті ДТП, але в деяких регіонах цей показник вищий - так, наприклад, в Південно-Східній Азії він складає 43%, а в Західній частині Тихого океану 36%», - зазначено в документі.

До слова, з початку року на території України зареєстровано понад 11 тисяч ДТП за участю автівок на європейських номерах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: