ВПС Бельгії за тиждень перехопили п’ять російських військових літаків

ВПС Бельгії за тиждень перехопили п’ять російських військових літаків
Фото ВПС Бельгії

На саміті НАТО в Чикаго було прийнято рішення продовжити місії ВПС в країнах Балтії на невизначений час

Літаки бельгійських ВПС, які входять до складу місії повітряної поліції НАТО, за тиждень перехопили над Балтійським морем п’ять російських військових літаків.

Про це повідомили у ВПС Бельгії.

«У літаків ВПС Бельгії, які беруть участь в місії НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії, була напружений тиждень. Наш літак F16 і команда виконала 5 перехоплень, пілоти перехопили, серед іншого літаки Су-24, Су-27, Ту-134 і Ан-26», – йдеться в повідомленні.

Крім того, ВПС Бельгії супроводили своє повідомлення фотографіями перехоплених літаків.

Військово-повітряні сили країн НАТО знаходяться в Естонії, Латвії та Литві, в порядку ротації згідно з рішенням Ради Альянсу 29 березня 2004 року, коли країни Балтії стали членами альянсу.

У 2012 році на саміті НАТО в Чикаго було прийнято рішення продовжити місії ВПС в країнах Балтії на невизначений час. У самих країн Балтії власних винищувачів немає.

Нагадаємо, 28 січня, у результаті аварії військового літака СУ-30 в алжирської провінції Уум-ель-Буаги в 500 км (300 миль) на схід від Алжиру загинули два пілоти.

Як повідомлялося, у понеділок, 9 березня, США перекинули важкі бомбардувальники B-2 Spirit на авіабазу Лажеш, розташовану на португальських Азорських островах в Атлантичному океані.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: