Японія передумала розгортати американські комплекси протиракетної оборони

Японія передумала розгортати американські комплекси протиракетної оборони
Комплекс протиракетної оборони американського виробництва Aegis Ashore

Комплекси мали розмістити для прикриття території Японії від можливої ракетної атаки з боку КНДР

Японія вирішила відмовитися від плану по розгортанню в країні комплексів протиракетної оборони американського виробництва Aegis Ashore.

Про це повідомив на нараді з питань безпеки правлячої Ліберально-демократичної партії міністр оборони Японії Таро Коно, пише агентство Kyodo.

За словами міністра, відповідне рішення було прийнято за підсумками засідання Ради національної безпеки на чолі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

15 червня Таро Коно анонсував призупинення програми розгортання комплексів в префектурах Акіта і Ямагуті. Як зазначав міністр, таке відповідне рішення було обумовлено загрозою падіння розгінного ступеня ракети за межами військової бази, в тому числі і існуючим ризиком для житлових кварталів.

Як відзначав Коно, для коригування цього недоліку знадобляться додаткові кошти і час. Передбачалося, що комплекси будуть введені в країну в фінансовому 2025 році.

21 червня телеканал NHK повідомив про намір японського уряду відмовитися від плану по розгортанню наземних комплексів.

Японія прийняла рішення про розміщення комплексів Aegis Ashore на території країни в кінці 2017 року. Дане рішення було обумовлено необхідністю прикриття території країни від можливої ракетної атаки з боку КНДР.

До слова, у США схвалили продаж Україні 16 патрульних катерів та озброєння на $600 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: