Заяви Путіна про супер-пупер зброю можуть змусити США знищити РФ – експерт

Заяви Путіна про супер-пупер зброю можуть змусити США знищити РФ – експерт

Російський військовий експерт пояснив, до чого можуть призвести заяви Путіна з точки зору теорії стримування

США за певних умов можуть вирішити першими нанести ядерний удар по Росії - у випадку реальності існування анонсованих лідером РФ Володимиром Путіним новітніх систем озброєння. Це випливає з теорії ядерного стримування, пояснив в ефірі «Дождя» російський військовий експерт Олександр Гольц.

За його словами, навіть за умови існування зразків озброєння, про яке розповів Путін, ядерний паритет між США і Росією не порушений.

«Всі ті засоби, … якими хвалився Володимир Путін, паритету в дійсності не порушують, тому що Сполучені Штати в будь-яких умовах мають здатність завдати у відповідь ядерний удар і знищити Росію. … І навпаки», - зауважив він.

У той же час Гольц зазначив, що теорія ядерного стримування не залишає США інших варіантів дій у разі якоїсь кризи, окрім знищення РФ першою.

«Те, що говорив глава нашої (російської - ред.) держави з точки зору теорії стримування носить суто дестабілізуючий характер. Уявімо собі, що все це правда, що Росія отримала стратегічну перевагу над США. Що це означає? Що в кризовій ситуації США повинні нанести перший ядерний удар. Російські начальники не надто освічені люди», - резюмував експерт.

Як повідомлялось, Путін закликав Європу і Штати прислухатися до озброєної Росії. Серед іншого, він розповів, що Росія почала розробку таких видів стратегічної зброї, яка не використовує балістичну траєкторію і невразлива для ПРО. Нова російська крилата ракета буде володіти необмеженим радіусом дії і непередбачуваною траєкторією польоту, заявив Путін.

«Як ви розумієте, нічого подібного ні в кого в світі поки немає. Коли-небудь, напевно, з'явиться, але за цей час наші хлопці ще щось придумають», - додав він. 

Олександр Гольц - радянський і російський журналіст, політолог. У 1978 році закінчив факультет журналістики Московського державного університету ім. Ломоносова. З 1980 по 1996 роки працював в редакції центральної газети Міністерства оборони «Красная звєзда». Протягом шести років вів щотижневу рубрику «Тема тижня», в якій висвітлювалися найважливіші проблеми російської зовнішньої і внутрішньої політики. З 1996 по 2001 рік - військовий оглядач журналу «Ітогі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: