З’явився прогрес у лікуванні хвороби Хантінгтона — ЗМІ

З’явився прогрес у лікуванні хвороби Хантінгтона — ЗМІ

Генетичне захворювання досі вважається невиліковним, але новий препарат відтепер може сповільнювати прогресування хвороби

Британські вчені вперше успішно застосували препарат для лікування хвороби Хантінгтона. Про це повідомляє ВВС.

Досі це генетичне захворювання нервової системи вважається невиліковним. Та під час експерименту препарат, який вводиться в спинномозкову рідину, знизив рівні токсичних білків.

Група дослідників Університетського коледжу Лондона стверджує, що після дослідів з’явилася надія, що смертельну хворобу можна зупинити.

Експерти заявили, що препарат може стати найбільшим проривом у розвитку нейродегенеративних захворювань останніх 50 років.

Винайдені раніше ліки допомагали лише усунути симптоми, але не сповільнювали прогресування хвороби, пише The Guardian.

Професор Сара Табрізі, директор Центру хвороби Хантінгтона в Лондонському університетському коледжі, яка очолювала випробування на початковому етапі, сказала, що результати експерименту «виправдали всі сподівання».

«Результати цього дослідження є надзвичайно важливими для пацієнтів з хворобою Хантінгтона та їх родин», — зазначила вона.

У перспективі препарат може застосовуватися і для усунення інших невиліковних розладів мозку, зокрема, хвороби Альцгеймера та Паркінсона.

Швейцарська фармацевтична група Roche вже заплатила ліцензійний внесок у розмірі 45 мільйонів доларів, щоб перейти до клінічного використання ліків.

Хвороба Хантінгтона — генетичне захворювання нервової системи, що уражає людину в віці 35-50 років внаслідок змін в гені IT-15, яке призводить до атрофії стріатума (підкіркове утворення переднього мозку, важливий компонент екстрапірамідної системи й системи винагород), а на пізній стадії — до атрофії кори головного мозку. З моменту появи перших симптомів тривалість життя становить близько 15-20 років. Для початку захворювання найбільш характерна хорея — безладні, неконтрольовані рухи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: