Голова російського банку володіє елітною нерухомістю в Європі в обхід санкцій

Голова російського банку володіє елітною нерухомістю в Європі в обхід санкцій
У власності підсанкційного Андрія Костіна нерухомість на $130 млн
фото з відкритих джерел

Андрій Костін має як мінімум одну підставну особу для володіння нерухомістю 

Глава російського ВТБ Андрій Костін, внесений до санкційних списків США, ЄС та Великої Британії, через підставну особу володіє елітною нерухомістю Європі на суму близько $130 млн, стверджують журналісти з проєкту з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP), пише DW.

За даними розслідувачів, Костін має як мінімум одну підставну особу для володіння нерухомістю - громадянина Канади на ім'я Ерік Уайт. Йому за документами належить мережа офшорних компаній, зареєстрованих на Британських Віргінських островах та Кіпрі, а у власності цих компаній знаходяться кілька об'єктів елітної нерухомості в Європі та Росії, а також частина бізнесу у російських франшизах Burger King та KFC.

До активів, якими володіють оформлені на ім'я Уайта компанії, відноситься елітний готель Tannenhof в австрійських Альпах - вартість оренди номера в ньому сягає $6 тисяч за ніч. До введення санкцій Євросоюзом проти ВТБ у 2014 році банк володів готелем через кіпрську структуру, але потім у закладу змінилися власники: ними стали дві компанії, бенефіціаром однієї з яких є Уайт, а іншою - кіпрський бухгалтер, пов'язаний із Костіним.

Крім того, у власності компаній, якими володіє Уайт, виявилася вілла під Сен-Тропе та квартира в Парижі, а також кілька об'єктів нерухомості в Росії та виноробня в анексованому Криму. Також одна з компаній Уайта була посередником під час передачі квартири в Москві телеведучій Наїлі Аскер-Заде, Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального у своєму розслідуванні вказував, що квартиру їй подарував сам Костін.

Крім нерухомості, пов'язані з Уайтом фірми володіють частками в компаніях Ozon, Fix Price та Hoff.

Наприкінці червня розслідувачі з OCCRP та видання Meduza виявили ще одну мережу підставних компаній-власників об'єктів нерухомості, які, ймовірно, пов'язані з Володимиром Путіним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: