Коронація Чарльза ІІІ. Стало відомо чи запрошено Путіна

Коронація Чарльза ІІІ. Стало відомо чи запрошено Путіна
Церемонія коронації 74-річного Чарльза III відбудеться у Вестмінстерському абатстві в Лондоні 6 травня
фото: Палата лордів 2022 / Аннабель Меллер

З Північної Кореєї та Нікарагуа замість глав держав запрошено дипломатів

Велика Британія не запросила російського диктатора Володимира Путіна на коронацію Чарльза ІІІ, яка відбудеться 6 травня. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що, за інформацією британського джерела, Велика Британія не надіслала запрошення лідерам Росії, Білорусі, Ірану, М'янми, Сирії, Афганістану та Венесуели.

При цьому було запрошено глав держав інших країн, з якими Британія має дипломатичні відносини, а також представників британських королівств та заморських територій. У випадку з Північною Кореєю та Нікарагуа було запрошено високопоставлених дипломатів, а не глав держав.

Нагадаємо, король Великої Британії Чарльз III хоче провести церемонію коронації з більш активною участю представників нехристиянських конфесій. Це спричинило конфлікт з Англіканською церквою, яка побачила в цьому порушення багатовікових канонів.

Однією з важливих частин святкування стане концерт, який транслюватиметься телебаченням 7 травня. Список артистів, яких хотіли би бачити на концерті, складав сам король. Проте, за даними британських ЗМІ, підготовка до заходу відбувається з великими труднощами. «Главком» писав, які музиканти відмовилися виступати і, як відреагував на це британський монарх.

На коронації короля Великої Британії Чарльза III Україну представлятиме поважна делегація високого рівня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: