Кремль наляканий: Зеленський приїхав до Ердогана, аби поговорити віч-на-віч

Кремль наляканий: Зеленський приїхав до Ердогана, аби поговорити віч-на-віч
Ердоган готовий до перемовин із Зеленським
фото: ілюстративне

«Рупор Путіна» Дмитро Пєсков поспішив запевнити, що Кремль дуже уважно стежить за переговорами Ердогана і Зеленського

Президент України Володимир Зеленський прибув у Туреччину на зустріч із президентом Реджепом Таїпом Ердоганом напередодні саміту НАТО, який пройде у Вільнюсі 11-12 липня. Ердоган особисто запросив українського лідера, аби обговорити низку важливих питань.

Очікується, що у рамках візиту президент Ердоган і президент України Зеленський проведуть зустрічі тет-а-тет і між делегаціями. Під час зустрічей обговорюватимуться останні події щодо російсько-української війни, угода про зерновий коридор, яка закінчується 17 липня, та відносини між двома країнами. Про це пише турецьке видання Son Dakika. 

Після зустрічі із своїм українським колегою Володимиром Зеленським у Стамбулі президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, ймовірно, може поговорити із главою Кремля Володимиром Путіним. Про це повідомив турецький телеканал A Haber. Журналістка телеканалу, яка висвітлює візит Зеленського до Туреччини, в прямому ефірі повідомила, що після спілкування з президентом України в Ердогана запланований контакт із Путіним.

У той же час події навколо зустрічі лідерів двох країн неабияк налякали владу країни-агресора. «Рупор Путіна» Дмитро Пєсков поспішив запевнити, що Кремль дуже уважно стежить за переговорами Ердогана і Зеленського, зазначивши, що цікаво дізнатися, про що буде мова.

«Звичайно, ми будемо дуже уважно стежити за результатами зустрічі. Наші конструктивні партнерські відносини з Анкарою продовжуються. Ми цінуємо ці відносини і відчуваємо взаємність з турецької сторони. Звичайно, нам буде цікаво, що буде обговорюватися між Зеленським та Ердоганом», – сказав він.

Оцінюючи можливість переговорів між Росією та Україною, Пєсков заявив, що російська сторона нібито ніколи не закривала двері для переговорного процесу на різних рівнях, у тому числі на найвищому.

«Але поки ми не бачимо надії на цей переговорний процес», – сказав Пєсков. Коментуючи можливість зустрічі Путіна з турецьким президентом, він зазначив, що найближчим часом такі контакти не виключені.

Читайте також: Президент Туреччини назвав обов'язкову умову для вступу Швеції до НАТО

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: