Переговори за участю Папи Римського. Кремль відреагував на пропозицію Макрона

Переговори за участю Папи Римського. Кремль відреагував на пропозицію Макрона
Речник Кремля прокоментував ідею про залучення Папи Римського до переговорів
фото з відкритих джерел

У Кремлі вкотре звинуватили Україну у небажанні вести переговори з Росією

Прессекретаря президента держави-агресорки Росії Дмитро Пєсков заявив, що Москва нібито готова вести переговори і зі США, і з іншими країнами, і з Папою Римським, щоб «знайти можливі розв'язки» війни. Однак головну перешкоду цьому у Кремлі вбачають у небажанні України вести переговори, пишуть російські ЗМІ. 

«Ми готові це все обговорювати і з американцями, і з французами, і з понтифіком. Ще раз повторюю, Росія відкрита для всіх контактів. Але ми маємо виходити з того, що Україна кодифікувала непродовження переговорів», – сказав він, коментуючи пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона, котрий попросив Папу Римського про зусилля для встановлення миру в Україні.

Пєсков також вкотре звинуватив Україну у небажанні вести переговори з Росією.

«Але з іншого боку, у цій заяві нічого не сказано про те, що хтось має зателефонувати президенту Зеленському та розібратися із законодавчою базою, яка відтепер забороняє будь-які переговори з російською стороною. Якщо це все дійсно в руслі зусиль щодо пошуку можливих розв'язок, то це можна оцінити позитивно», – сказав представник Кремля.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон звернувся до Папи Римського Франциска з проханням поговорити з лідерами США Джо Байденом та РФ Володимиром Путіним, щоб наблизити встановлення миру в Україні.

Раніше Еммануель Макрон заявив, що повернення переговорів України та Росії є шляхом до припинення війни. А коли відбудуться ці переговори повинна вирішувати українська сторона.

Додамо, раніше офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російський диктатор Володимир Путін скоротив контакти з лідерами Франції та Німеччини Еммануелем Макроном і Олафом Шольцом через їхнє «небажання слухати РФ»,

Читайте також: Хотят ли русские войны? Що стоїть за нав’язливими пропозиціями Кремля про переговори

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: