Прем'єр Індії пояснив, чого хоче від свого «друга Путіна» під час візиту до Москви

Прем'єр Індії пояснив, чого хоче від свого «друга Путіна» під час візиту до Москви
Очільник уряду Індії очікує на нову зустріч із Путіним
фото: File Photo

Прем'єр-міністр Індії перебуватиме у Москві два дні 

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді перед вильотом до Москви заявив, що дуже чекає на можливість зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє пресслужба МЗС південно-азіатської держави. Крім того, він назвав лідера Кремля «своїм другом», пише aajtak.in.

«Я з нетерпінням чекаю на можливість розглянути всі аспекти двосторонньої співпраці з моїм другом президентом Володимиром Путіним і поділитися поглядами на різні регіональні та глобальні питання», – сказав Моді.

У Кремлі підтвердили, що прем'єр Індії переубватиме у Росії з  офіційним візитом 8-9 липня. З Путіним вони обговорять перспективи подальшого розвитку відносин Нью-Делі та Москви, а також актуальні питання міжнародного та регіонального порядку денного.

Водночас, видання aajtak.in називає візит Моді «особливим та хвилюючим» і посилаючись на програму двосторонніх переговорів та інформацію посла Індії в Росії Вінея Кумара повідомило, що відбудеться приватна зустріч прем'єр-міністра Моді з президентом Путіним. Після цього будуть проведені переговори на рівні делегацій. «Згодом президент Путін організує обід для прем'єр-міністра та його делегації. Разом з відвідуванням виставкового центру також відбудеться обмін двосторонніми документами підготовка яких приває», зазначили жуналісти з Індії

Раніше журналісти Reuters писали, що під час свого візиту до Росії Нарендра Моді також має намір порушити питання щодо участі громадян Індії у спеціальній військовій операції в Україні. Як повідомляв міністр закордонних справ Виная Кватра, наразі у бойових діях на боці російських військ можуть брати участь від 30 до 40 громадян Індії.

Нагадаємо, раніше йшлось про те, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Москву. Останнього разу Моді був у Москві у 2015 році, а востаннє відвідував Росію у 2019 році, коли брав участь у Східному економічному форумі у Владивостоці. Також Індія не засудила вторгнення Росії в Україну та не підписала декларацію за підсумками мирного саміту у Швейцарії. 

Читайте також: Залучені обманом: Моді домагатиметься «демобілізації» індійців з російської армії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: