Путін звільнив генерала ФСБ, якого Буданов називав «дуже проблемним» для України

Путін звільнив генерала ФСБ, якого Буданов називав «дуже проблемним» для України
Сергій Бесєда став особистим радником голови ФСБ Росії Олександра Бортнікова
фото з відкритих джерел

Сергій Бесєда допомагав російському диктатору готувати вторгнення до України

У керівництві п’ятої служби Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), яка спеціалізується на зборі розвідданих у РФ та країнах колишнього Радянського Союзу, відбулися кадрові зміни. Про це поінформував Інститут вивчення війни (ISW) з покликання на повідомлення російського опозиційного видання «Важные истории».

Колишній співробітник російських спецслужб Сергій Бесєда офіційно пішов у відставку з посади начальника п’ятої служби за віком і став особистим радником голови ФСБ Росії Олександра Бортнікова. За даними ЗМІ, Бєсєду на посаді глави п’ятої служби ФСБ змінив Олексій Комков.

Відомо, що останній раніше працював заступником керівника контррозвідки ФСБ і пов'язаний з першим заступником директора ФСБ Сергієм Корольовим.

«Президент Росії Володимир Путін покладався на розвідувальні дані п’ятої служби, починаючи вторгнення до України», – зазначили американські аналітики.

Нагадаємо, керівник української військової розвідки Кирило Буданов заявляв, що ексначальник п'ятої служби ФСБ РФ Сергій Бесєда є дуже проблемним для України. «Багато зла накоїв для України. Ну нічого, час все розставить», – казав розвідник.

До слова, російські пропагандистські ЗМІ повідомили про звільнення командувача 20-ї російської армії Сухраба Ахмедова. Зазначається, що приводом для звільнення Ахмедова могли стати численні скарги на генерала.

Як повідомлялося, Сергій Шойгу, який очолював міністерство оборони РФ, пішов у відставку. Путін запропонував призначити Андрія Білоусова замість нього. 

Як стало відомо, президент Росії зняв із посади секретаря Ради безпеки Росії 72-річного Миколу Патрушева у зв’язку з переходом на іншу роботу. На це місце призначений Сергій Шойгу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: