США відреагували на нову заяву Путіна стосовно ядерної зброї

США відреагували на нову заяву Путіна стосовно ядерної зброї
США засудили погрози президента РФ Володимира Путіна про ядерну зброю
фото: usembassy.gov

Речник Держдепартаменту Нед Прайс: «Ми вважаємо, що будь-які балачки абсолютно безвідповідальні»

Сполучені Штати Америки відреагували на погрози російського диктатора Володимира Путіна про ядерну зброю після того, як він у своєму виступі заявив про нові ризики атомної війни. Зокрема речник Держдепартаменту Нед Прайс назвав їх порожніми і безвідповідальними. Про це пише «Голос Америки».

«Ми вважаємо, що будь-які балачки абсолютно безвідповідальні. Якщо не застосує першою за жодних обставин, значить, і друга теж не застосує. Тому що можливості застосування ядерного удару по нашій території сильно обмежені», – наголосив Прайс.

Речник нагадав, що ядерні держави з часів холодної війни, включаючи Китай, Індію, Сполучені Штати та саму Росію, завжди гарантували, що «ядерна війна – це те, що ніколи не можна розпочинати і що її не можна виграти». «Це небезпечно та суперечить духу цієї заяви, яка лежала в основі режиму ядерного нерозповсюдження з часів холодної війни», – додав Прайс.

Нагадаємо, говорячи про продовження війни російський президент заявив, що РФ «захищатиме себе усіма засобами, що мають у розпорядженні» і нагадав про загрозу ядерної війни. «Ядерні сили у нас у більш просунутому стані, ніж у будь-якої іншої країни світу. Але ми не збираємося розмахувати ядерною зброєю, як бритвою по всьому світу», – сказав Путін.

Путін також повідомив, що велика кількість американської тактичної ядерної зброї розташована в Європі. РФ свою зброю нікому не передає. За його словами, Росія не збожеволіла і усвідомлює те, що таке ядерна зброя.

За повідомленням  Інститут вивчення війни (ISW), російський диктатор Володимир Путін створює умови для затяжної загарбницької війни з Україною. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: