У Мексиці вбито кандидата в Конгрес

У Мексиці вбито кандидата в Конгрес
Останніми роками вибори в Мексиці затьмарені політичним насильством
фото: EPA/UPG (ілюстративне)

Яїр Мартін Ромеро та його брат були застрелені невідомими нападниками посеред вулиці

У центральному штаті Мексики Морелос був розстріляний кандидат у Конгрес від правлячої партії «Морена». Убивство відбулося за кілька місяців до загальних виборів у країні. Про це пише Reuters.

Як повідомив президент муніципалітету Екатепек, Яїр Мартін Ромеро та його брат були застрелені невідомими нападниками на перехресті близько полудня в місті Екатепек-де-Морелос.

Крім того, у суботу був застрелений другий член крупної політичної сили в центральному штаті Сакатекас, заявив генеральний секретар штату Родріго Рейес.

За даними місцевих ЗМІ, Хорхе Антоніо Монреаль Мартінес, племінник губернатора Сакатекаса Девіда Монреаля та сенатора Рікардо Монреаля, був убитий у муніципалітеті Фреснільо. Шурин сенатора був убитий невідомими кілька днів тому.

Губернатор Сакатекасу на своїй сторінці у Facebook на тлі трагічних подій цього тижня наголосив, що ці напади не залишаться безкарними. «Ми продовжимо боротьбу за умиротворення в Сакатекасі», – написав він.

Видання нагадало, що останніми роками вибори в Мексиці були затьмарені політичним насильством. Так, напередодні проміжних виборів у 2021 році були вбиті десятки політиків і кандидатів.

Як повідомлялося, після того, як силовики в Техасі взяли під контроль кордон із Мексикою, президент США Джо Байден закликав законодавців ухвалити погоджений у Сенаті законопроєкт, який дозволить закрити південний кордон у разі кризи з мігрантами. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: