У Росії робітники оборонного виробництва працюватимуть по 12 годин щодня

У Росії робітники оборонного виробництва працюватимуть по 12 годин щодня
Путін взяв під вийнятковий контроль військову промисловість Росії
Фото з відкритих джерел

У Росії підписали закон, що надасть уряду винятковий контроль над підприємствами оборонного комплексу

Президент держави-агресорки Володимир Путін робить ставку на посилення оборонного комплексу. Відтепер люди, зайняті в оборонному виробництві, перейшли на 12-годинний робочий день і можуть працювати у восьмигодинну зміну щосуботи. Про це повідомляє Bloomberg.

Виробництво «готових металевих виробів» – статистична лінія, яка окрім таких предметів, як столові прилади, включає зброю, бомби та різні типи боєприпасів, – зросла майже на 30% в липні в порівнянні з минулим роком після різкого спаду в попередні місяці.

Окрема категорія під назвою «інші транспортні засоби та обладнання», в яку поряд з велосипедами та подібними товарами входять кораблі, літаки та бронетехніка, також знаходиться серед лідерів ринку.

«Виробництво працювало б набагато гірше, якби не війна», – сказала Тетяна Орлова з Oxford Economics.

Зазначається, що економічний підйом оборонної промисловості, ймовірно, виявиться недовгим, особливо якщо він відверне робочу силу, а санкції послаблять російську військову машину, позбавивши її компонентів і технологій.

«Дані за липень підтверджують, що збільшення держзамовлень, розміщених у військово-промисловому комплексі, підтримує виробництво в Росії», – сказала Орлова.

Дані можуть свідчити про те, що Росія починає краще справлятися з руйнівними збоями, викликаними санкціями. Проте, як пише видання, не факт, що Росія зможе задовольнити власні потреби, особливо якщо бої на Україні переростуть у війну на виснаження.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія закриває школи поблизу кордонів з Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: