Велика Британія може надати Україні винищувачі, але після виведення російських військ

Велика Британія може надати Україні винищувачі, але після виведення російських військ
фото ілюстративне

Водночас самі армійці Туманного Альбіону непокояться через те, що британські військово-повітряні сили не роблять істотного внеску в підтримку ЗСУ

Велика Британія може надати Україні винищувачі, але за умови, що російські війська на той момент вже будуть викинуті з нашої території. Про це, посилаючись на власні джерела, пише The Telegraph. Щоправда, не уточнюється, куди саме має відступити ворог: за встановлені та міжнародно визнані кордони України чи на ті позиції, які він займав станом на 23 лютого 2022 року.

На думку співрозмовників видання, літаки в такому разі могли б зайнятися патрулюванням повітряного простору України. Ставлячи питання про винищувачі, журналісти отримали і відповідь «це зараз не в пріоритеті», і відповідь «ніколи не говори ніколи».

Водночас, як стверджує The Telegraph, низка людей, які перебувають у керівництві британською армією, говорять про недостатній внесок їх військово-повітряних та військово-морських сил в підтримку Збройних сил України. Зі свого боку, джерела у ВМС та ВМФ Великої Британії пояснили, що їхнє озброєння складніше у використанні та потребує більше часу на підготовку. 

Як повідомлялось, днями компанія Lockheed Martin, яка є виробником винищувачів F-16, заявила про готовність задовольнити попит на свою продукцію з боку європейських союзників, які мають намір реекспортувати літаки в Україну. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: