Винищувачі МіГ-29: Україна попросила Болгарію передати свої літаки

Винищувачі МіГ-29: Україна попросила Болгарію передати свої літаки
фото ілюстративне
фото: suspilne.media

Юрій Сак закликав Болгарії розглянути можливість передачі України винищувачі МіГ-29

Радник міністра оборони України Юрій Сак зазначив, що винищувачі покращать можливості українських Військово-повітряних сил. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на «БНТ Новини», які наводять заяву радника.

«Щодня ми вбиваємо від 900 до 1000 російських солдатів. Їм немає справи до життів своїх солдатів. Вони використовують їх як гарматне м'ясо. Звичайно, це війна, і в нас теж є втрати, але вони значно менші. І це наша тактика – ми максимізуємо втрати противника при мінімізації своїх», – йдеться у заяві Юрія Сака

Варто зазначити, що Україна вже зверталася до Болгарії з проханням про передачу винищувачів. Проте, у цьому запиті Україні відмовляли. Болгарія заявляла, що не може передати літаки, льотний ресурс яких закінчується через відсутність запчастин.

Також Юрій Сак заявляє, що ці літаки обов’язково будуть використовувати українські ВПС, і це покращити можливості українських воїнів. 

«Ми закликаємо всі інші країни, у тому числі Болгарію, також розглянути можливість посилення ВПС України шляхом надсилання нам того літака, що у вас є», – йдеться у заяві Юрія Сака.

Нагадаємо, що нещодавно Словаччина ухвалила рішення про передачу Україні винищувачів МіГ-29, а літаки, які передала Польща, мають надійти в Україну найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: