Катерина Качан оглядачка

Україна досі цікава. Які наративи просувають китайські ЗМІ

Китай, на жаль, більше підтримує Росію
фото з відкритих джерел

Китай готується спільних військових навчань із Росією

Огляд новин у китайських медіа

1. Кажуть, ой щось буде. Мабуть, бавовна

Huanqiu: Російська армія атакувала склад боєприпасів української армії в Слов‘янську. Українська сторона заявила, що стратегія української армії полягає в наступі на російські лінії матеріально-технічного забезпечення, склади боєприпасів та іншу військову інфраструктуру.

Huanqiu: І Росія, і Україна заявили, що буде великий прорив у військовій ситуації, а битва на Донбасі добігає кінця.

2. По зернинах збирають цитатоньки, аби дескридитувати українську армію та Зеленського

Guancha: ЗМІ США дивуються: куди поділася Україна після місяців масованого контрнаступу? «Washington Post»: при мільярдній військовій допомозі українська армія майже не почала широкомасштабного контрнаступу. «The Economist» зазначив, що хоча Україні терміново потрібно показати прогрес на полі бою, українська армія насправді не готова до цього. Так званий контрнаступ може бути просто інформаційною війною.

Phoenix: Зеленський: «Західні чиновники просто хочуть, щоб я втік, ніхто не вірить, що Україна вистоїть».

3. Вигадують щось новеньке: як Польща нас зненавиділа за геноцид від УПА та Степана Бандери

Guancha: Польський чиновник: Київ рано чи пізно визнає, що українські націоналісти вчинили геноцид проти поляків під час Другої світової війни. УПА під проводом ультраправого націоналіста Бандери вбила від 100 000 до 130 000 поляків. Крім того, Бандера та УПА вважаються в сучасному українському суспільстві національними героями, це звання посмертно присвоєно підтримуваною США адміністрацією колишнього президента України Ющенка.

4. Грозяться, як вони з рашкою навчаються у супротив військовим навчанням США, Південної Кореї та Японії

People: Китайські війська прямують до Росії для участі в навчаннях «Оріентал-2022». Участь також візьмуть участь Індія, Білорусь, Таджикистан, Монголія. Метою є поглиблення дружнього співробітництва зі збройними силами країн-учасниць.

Huanqiu: Який намір американсько-японсько-корейських протиракетних навчань? Прихована ціль – це пряме націлювання на ракетну системи Китаю та Росії. Навчання проходили на Тихоокеанському ракетному полігоні ВМС США, у них брали участь Японія, Південна Корея, Австралія та Канада.

5. Ой жаліють росіян: і Крим покидати не хочеться, і ніхто скоро не впускатиме

Paper: Естонія оголосила про знесення пам‘ятників радянської епохи, заборонила в’їзд громадянам Росії.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: