Катерина Качан оглядачка

Китай став на захист Ірану?

Іранські дрони-камікадзе
фото з відкритих джерел

Китайська пропаганда переконує, що дрони-камікадзе опинились в Україні... через США

Про що пишуть у китайських ЗМІ стосовно російсько-української війни:

1. Кажуть, що недоармія обстрілює енергетичні об'єкти України та що наша армія зазнає великої поразки

Huanqiu: Міноборони РФ заявило, що російська армія продовжує атакувати українське військове управління та енергетичні об‘єкти.

Phoenix: Російська армія контролює ключові пункти Харківської області, а українська армія зазнає великої поразки.

Huanqiu: Ракетний обстріл Вінницької області України, вибухи в Києві та інших містах.

2. Цитують Суровікіна, що українці – браття, а рашка воює з НАТО та київським режимом

Phoenix: Суровікін: Ситуація в районі проведення спецоперації РФ загалом напружена. Cитуація навколо Херсона є особливо напруженою. Керівництво НАТО, яке відповідає за ЗСУ, звернулося до режиму в Києві з проханням здійснити наступальні дії в напрямку Херсона без врахування будь-яких втрат – чи то з боку ЗСУ, чи то мирного населення. Ворог – це злочинний режим, який заганяє громадян України на смерть. Ми з українцями – один народ, ми просто хочемо, щоб Україна була незалежною від Заходу та НАТО державою, дружньою до Росії.

3. Аналітикують щодо трендів війни, чому РФ атакує енергетичні об'єкти та вірогідності участі Білорусі у війні

Huanqiu: Три нові тенденції, варті уваги російсько-української війни. 1) Вперше атакували український центр ухвалення енергетичних рішень, який впливає на здатність українського промислового сектора підтримувати боєздатність української армії 2) Значно зросло використання бортових боєприпасів як БПЛА 3) Пересування російсько-білоруських об‘єднаних сил оборони: незалежно від атак по важливих об‘єктах України, ключовим фактором конфлікту залишаються зміни на фронті. Російська армія увійшла до Білорусі для формування регіональних об‘єднаних сил, і не можна виключати підготовку до відкриття нового бойового фронту в Україні.

4. Дискредитують український уряд

Guancha: Французька журналістка, яка знімала документальний фільм про Донбас, каже, що її звільнили з університету. Після того, як документальний фільм, знятий на Донбасі, викрив звірства українського уряду проти українського народу за останні 8 років, урналістка Анн-Анн-Лор Боннель сказала в нещодавньому інтерв‘ю, що її звільнили з Університету Париж.

Huanqiu: Зеленський звільнив посла в Казахстані через злісні висловлювання на адресу Росії. Посол сказав: «Чим більше ми зараз вб‘ємо росіян, тим менше вб’ють наші діти». У відповідь Захарова заявила: «Тільки посли терористичних режимів можуть говорити такі речі».

5. Кажуть, Іран взагалі не винен, просто США захотілося придушити його новими санкціями

NewsChina: Якщо говорити про іранські безпілотники, мотиви санкцій США непрості! Нещодавно США наклали санкції на старого ворога Іран на підставі, що він надав Росії безпілотники для нападу на Україну. Іран снеодноразово наголошував, що, хоч і співпрацює з Росією в оборонній сфері, він дотримується нейтральної позиції. Згідно з аналізом Кашина (російського політичного журналіста), ця зброя постачалася Іраном в Ємен і не мала ніякого відношення до України, але по дорозі ВМС США перехопили її та відправили до України. Які мотиви США? Протягом багатьох років Іран кілька разів захоплював і збивав американські безпілотники. Тому, як тільки випала нагода, США натиснули на Іран. Також важкі переговори щодо ядерної угоди з Іраном, відмова США зняти санкції з Ірану та підтримка Байдена заворушень в Ірані ще більше підштовхнули США та Іран до конфронтації.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: