Михайло Басараб Політолог

Користуєтесь Telegram? Задумайтесь ще раз

У час повномасштабної війни Telergram вирвався в одноосібні лідери серед медіа у масовому поширенні інформації в Україні
фото з відкритих джерел

Російські соціальні медіа закривають канали корінних народів в РФ

Адміністрація Telegram почала у себе масове закриття каналів поневолених Москвою народів. Мова не лише про Дагестан чи загалом Північний Кавказ. Днями закрито цілу низку каналів національно-визвольної боротьби народів Поволжя.

Може хтось досі не знає, але Telegram належить росіянам.

Це, звичайно, гарний сигнал, коли російські соціальні медіа закривають канали корінних народів в РФ. У Москві бояться, і це добре.

Проблема в іншому – у час повномасштабної війни Telegram вирвався в одноосібні лідери серед медіа у масовому поширенні інформації в Україні. Російський Telegram став у нас лідером з формування інформаційного порядку денного. Не кажу вже про те, скільки секретної і цікавої інфи для росіян українці пересилають і проговорюють саме у Telegram. Це серйозна загроза і з цим доведеться щось робити.

Без Telegram можна жити. У Грузії, наприклад, Facebook залишається найпопулярнішою соціальною мережею. Telegram там серед аутсайдерів.

Читайте також: Telegram, стоп? Дуров, ти де? Україна «перепрошиє» інформпростір
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: