Олександр Кочетков Аналітик, політтехнолог

Ядерний безлад Росії

Росія продовжує ракетний терор проти України
фото: Інформатор

Вся система недоімперії – і військова, і промислова, і управлінська – це тотальний симулякр, імітація

Мене неодноразово запитують, що за ракета із «відкрученою ядерною боєголовкою» прилетіла на Київ і не вибухнула?

Зважаючи на все, у напрямку Києва була випущена ракета Х55 або Х102. Це ракети, призначені для несення ядерної зброї, причому не тактичної, а стратегічної потужністю від 250 кілотонн до 1 мегатонни. При цьому про застосування стратегічної зброї не заїкається навіть туалетне каченя Дмитро Медведєв.

Ніхто від такої ракети ядерну боєголовку не відкручував. Тому що вона не була прикручена. Усі ядерні боєголовки недоімперії сьогодні знаходяться або на ракетах у підводних човнах, що знаходяться на бойовому чергуванні, або у сховищах довготривалого зберігання.

Аналоги ядерних ракет, але із звичайними боєголовками настільки відрізняються конструктивно, що мають свій індекс – Х555 та Х101 відповідно. Вони не взаємозамінні. Це не патрон у магазині автомата – вийняв звичайний та вставив трасуючий.

Тому по нам випустили ракету із масово-габаритним макетом ядерної боєголовки. Такі застосовуються на навчаннях. Випустили, думаю, випадково похапцем. Тому що міркування, мовляв, запустивши пустушку, намагалися «перенапружити» нашу систему ППО – це дилетантська нісенітниця. Щоб перенапружити, хибних цілей має бути у кілька разів більше, ніж реальних.

Тобто, в ракетних частинах армії РФ відбувається організаційний бардак і головотяпство.

Другий приклад – ракета, яка вибухнула на тролейбусній зупинці біля цеху Юмаша. Цех знаю як свою кухню, тому що в офісній його частині у мене кабінет був. Цех такий величезний, що до нього три футбольні поля можна вмістити, і ще на тенісні корти залишиться. Там «Зеніти» збирали і Кучма Путіна на екскурсію водив. І ось у таку громадину не потрапили. Але головне, що цех давно не працює, нічого там не виготовляють, законсервований. Тобто, у недоімперії бардак і з точністю, і з цілевказівкою.

Ще один приклад – суперсучасна крилата ракета «Іскандер К», яка впала на Запоріжжя та не вибухнула. А бойова частина там була – касетна, смертоносна. Тобто бардак із надійністю.

У будь-якій армії світу бардаку повно. Але тут же йдеться про стратегічні сили, еліту збройних сил.

До речі, найголовнішим аргументом про готовність недоімперії застосувати тактичну ЯЗ були б випробування такої зброї – повітряні чи хоча б підземні. Оце б багатьох у світі реально стривожило. Але ж недоімперія не може провести такі випробування! З різних причин не виходить!

Виходить, вся система недоімперії – і військова, і промислова, і управлінська – це тотальний симулякр, імітація. Там же у країні постійно щось вибухає та горить. Без наших ДРГ! Грабувати свою країну російська система влади здатна досконало, але керувати у ситуації стресу, яким є розв'язана війна – ні.

Тому добивати недоімперію треба зараз – узимку та навесні. Щоб улітку вийти на справедливі переговори за наших умов. Тому що згодом стрес пройде, недоімперія якось адаптується. А це не потрібно нікому – ні нам, ні світові.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: