Олександр Кочетков Аналітик, політтехнолог

Лендліз запрацював, але є нюанс

Україна вже отримала чимало зброї від наших партнерів
фото: ЗСУ

Наші союзники готові підтримувати нас стільки, скільки буде треба

Якщо раніше США постачало нам озброєння зі складів своєї армії, тобто, готове, то тепер на військових підприємствах розміщені замовлення, і починається виробництво озброєння для України.

Це добре, так? В принципі чудово. Але терміни виконання замовлень – 2023 рік. І далеко не завжди – початок року. Наприклад, чудові протиракетні системи НАСАМС мають надійти до нас у серпні наступного року.

По-перше, це говорить про те, що наші головні союзники вважають війну, розв'язану недоімперією проти України, тривалою на роки. По-друге, до того, як лендліз піде безперервним потоком, нам потрібно протриматися. Як мінімум, не відступаючи.

І в цьому зв'язку особливо актуальним стає розгортання власного, українського виробництва озброєння – досить простого, але масового, наприклад, безпілотників-камікадзе. А також закупівлі озброєння там, куди з різних причин не можуть дістатися наші союзники. Мова про не надто демократичні, але дуже мілітаризовані країни.

У готовність нашого військово-політичного керівництва не просто воювати всерйоз, а перемагати, повірю лише тоді, коли до керівництва Укроборонпрома та Укрспецекспорта прийдуть справді фахівці, які бажають і вміють вирішувати завдання у нинішніх екстремальних умовах. Що, взагалі, потрібно було зробити ще позавчора.

Читайте також: 
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: