Сергій Таран Політолог

Якою буде політика США з Трампом

Не скажу вам зараз якою буде політика США. Але скажу де шукати відповіді:

1) Хто посяде позиції в Адміністрації Трампа? – від його радників, помічників, міністрів великою мірою залежить якою буде насправді американська політика. За логікою цими призначеннями Трамп має консолідувати республіканське середовище, в якому через особистність Трампа з'явилися явні розколи. 
2) Хто буде Держсекретарем? – надважлива посада, і так само потрібен якийсь впливовий республіканець. Крім консолідації ще потрібна надійна співпраця з Конгресом.

3) На які політичні компроміси Трамп готовий піти перед суспільством? – за давньою традицією одразу після перемоги будь-який американський президент стає дещо «центристом», аби консолідувати розколоте виборами суспільство. 
4) Що буде пропонувати Трамп західним партнерам? Не секрет, що так само як прихід Трампа вітали в Московії, його не вітали на Заході. А без партнерів і, відповідно, компромісів з ними новообраному президенту буде важко «зробити Америку великою». При тій ролі, яку США відіграють у світі бути ізоляціоністом у Трампа аж ніяк не вийде.
Отож, справжні інтриги ще не закінчилися. Навіть, навпаки.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: