Олександр Турчинов Політик, державний діяч

Артилерії потрібні не просто снаряди

«Випуск 152-мм снарядів на державному підприємстві «Укроборонпрому» був розпочатий ще у 2018 році»
фото з відкритих джерел

Чому розрекламовані «Укроборонпромом» снаряди й досі відсутні на фронті?

Керівництво Державного концерну «Укроборонпром» зробило голосну заяву, що на 9-й місяць повномасштабної війни вони налагодили виробництво крупнокаліберних артилерійських снарядів.

Хочу нагадати очільникам державної оборонної промисловості, що випуск 152-мм снарядів на державному підприємстві «Укроборонпрому» був розпочатий ще у 2018 році. У цьому ж році українські снаряди пройшли випробування. Сучасне обладнання для їх виробництва було придбано, зокрема, за рахунок конфіскованих у родини Януковича 1,5 мільярдів доларів. Більше того, з 2018 року 152-мм снаряди почали випускати і в недержавному оборонному секторі української промисловості. До речі, конкуренція державних і недержавних підприємств дозволила працювати над зниженням закупівельних цін та економією бюджетних коштів.

Згадавши історію питання, хочу запитати у керівництва «Укроборонпрому»:

  • Чому з другої половини 2019 року було припинено виробництво українських снарядів?
  • Чому в державному оборонному замовленні на 2020, 2021 та 2022 роки взагалі не було передбачено фінансування замовлення та виробництва українських снарядів, а також снарядів великих калібрів іноземного виробництва?
  • Чому розрекламовані вами снаряди й досі відсутні на фронті, адже проблема їх дефіциту є однією із найбільш болючих і небезпечних?

P.S. До відома керівників ОПК – артилерії потрібні не просто снаряди, а артилерійські постріли, до складу яких окрім самого снаряду входить ще підривач, гільза з капсульною втулкою та пороховий заряд.

Читайте також: Чия ракета впала у Польщі? Погляд з Варшави
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: