Віктор Андрусів Політичний та громадський діяч

Прихована ціль ракетного удару по Одесі

Ракетний удар міг мати на меті серйозно підняти ціни на перевезення українського зерна

Росія виграє від високих цін на зерно. І вивіз українського зерна може серйозно ці ціни збивати

Ми тут з друзями проаналізували дещо і дійшли висновку, що удар по одеському порту відразу після підписання угоди по зерну міг мати дещо іншу ціль, чим просто всім наплювати в лице.

Росія виграє від високих цін на зерно. І вивіз українського зерна може серйозно ці ціни збивати. Тому важливо, що українське зерно все-таки дорого обходилось. Ракетний удар міг мати на меті серйозно підняти ціни на перевезення українського зерна. Зрозуміло, що після цього ризик вивезення нашого зерна сильно виріс, і власники суден будуть змушені підняти ціни, якщо взагалі захочуть ризикувати. Ціни піднімуть і морські страхові компанії, через останній обстріл, оскільки угода по зерну не дає жодних гарантій, що судно з зерном не буде потоплене.

Підвищення ризиків взагалі може негативно позначитись на обсягах вивезення зерна і в цілому зірвати цей процес. Але тоді вина буде на українській стороні, оскільки росіяни «ніби-то» всі умови виконують.

Ще один цікавий факт, який спочатку не викликав серйозного інтересу: Раша тудей відкриває офіс в Найробі. Це означає, що Росія планує відкрити серйозний інформаційний фронт в Африці, і «зрив угоди по зерну» українцями може бути одним із пріоритетів висвітлення.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: