Юрій Гудименко Політичний діяч

Навіщо українці платять гроші брендам-колаборантам?

Товари чи бренди пов'язані з Росією мають ігноруватись у демократичному суспільстві
фото з відкритих джерел

Війна – це і про економіку, і про мораль або її відсутність

Як ви могли помітити, пост про бренди, які працюють у РФ і платять там податки, Facebook зніс нахрін як такий, що демонструє мову ненависті і ворожнечі (цікаво, звідки б в українців взялася ворожнеча до росіян, чи не так?), і цей пост Facebook мабуть теж знесе, але до біса.

Мене все ще муляє, що українці платять гроші брендам-колаборантам. Це неправильно. Війна – це і про економіку, і про мораль або її відсутність. Війна – це про вчинки і про відповідальність за вчинки. Бренд прийняв рішення працювати у Росії – їм окей, нам не окей, це рішення ми як сорокамільйонна нація можемо вважати аморальним і пропонувати нести за нього відповідальність, як репутаційну, так і падінням продажів.

Моя внутрішня задача – зробити так, аби бренди-колаборанти стикнулись з бойкотом, осудом і падінням прибутків. І при всьому цьому я розумію, що більшість українців не будуть заходити у спеціальні телеграм-боти чи мобільні додатки кожного разу як приходять у магазин, щоб перевірити всі бренди на поличці. Тому я пропоную зробити так, щоб вже на поличці у магазині покупець бачив, чи фінансує бренд російську армію чи ні.

Я створив петицію за те, щоб продукція брендів, які працюють в РФ, була відмічена спеціальними позначками. Так покупець буде одразу мати всю інформацію для свідомого вибору. Водночас я публічно звертаюся до власників магазинів і торговельних мереж: зробіть позначки на поличках з товарами брендів-колаборантів вже зараз. Це буде правильно. Це буде правильний вчинок. Нехай українці купують більше товарів у компаній, які вийшли з ринку Росії, нехай бачать всю ситуацію як є.

Кожен ваш підпис під петицією – це мінус гроші у компаній, які працюють в РФ. Це мінус куля у бік нашої армії, мінус ракета у наші будинки і великий плюс у карму.

Зробіть репост і підпишіть петицію прямо зараз. В Україні не має бути нічого, що б підтримувало країну-вбивцю. Жодної гривні тим, хто фінансує армію РФ.

Підписати петицію – 360 секунд. Зробити репост – 10 секунд. Відчуття зробленої правильної справи – безцінно.

Just do it.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: