НАБУ змінило свою версію обвинувачення стосовно ексголови ВСУ Князєва

НАБУ змінило свою версію обвинувачення стосовно ексголови ВСУ Князєва
НАБУ затримало Князєва у травні за підозрою в отриманні нібито неправомірно вигоди за рішення суду у справі приватних компаній. Ексголова ВСУ вину в інкримінованих йому злочинних не визнає
фото з відкритих джерел

Грошей, які нібито були «хабарем» так і не знайшли?

У «справі Князєва», слідство в якій завершено, сталися значні зміни позиції обвинувачення. Відповідні дані повідомили у Центрі протидії корупції. 

Так за даними ЦПК, САП і НАБУ «завершили розслідування за підозрою ексголови Верховного Суду Князева в отриманні неправомірної вигоди на суму 1,8 млн доларів». 

Разом з тим, в усіх попередніх версіях заяв обвинувачення стверджувалося, що сума переданої нібито Всеволоду Князєва «неправомірної вигоди» становила 2,7 млн доларів. 

Раніше, з матеріалів суду дійсно стало відомо про те, що вилучені під час обшуків у Всеволода Князєва кошти не мають стосунку до справи НАБУ. Йшлося тоді про понад 1 млн доларів та ще певної суми у євро. 

Крім того, як випливає з офіційних заяв прокурора САП, плутанина з коштами та їх сумами у «справі Князєва» триває вже давно. Версії слідства з цього приводу постійно змінювалися. 

Зокрема, прокурор САП Олександр Омельченко одного разу заявляв, що детективи не можуть віднайти близько 1 млн дол., які вважаються частиною «хабаря» суддям. 

Пізніше, в одному із судових засідань, Омельченко сказав, що «НАБУ не знайшло майже півмільйона доларів ($445,8 тис.)». Хоча у перерві між цими заявами про «недостачу» офіційних повідомлень від НАБУ про нові «знахідки» у півмільйона доларів не було. 

І зрештою, якщо сума інкримінованого нібито хабаря наразі знижена з 2,7 до 1,8 млн доларів, то попередня заява САП про нестачу у справі нібито всього $445,8 – не відповідає дійсності. 

Попри такі прогалини та зміну версій обвинувачення, очільник НАБУ Семен Кривонос називав роботу своїх підлеглих «вищим пілотажем». 

«Хочу відзначити надзвичайно професійну роботу детективів і прокурорів САП. Це – вищий пілотаж, без перебільшення. Робота була проведена на найвищому рівні», – казав Семен Кривонос під свого брифінгу

Нагадаємо, що у «справі Князєва» за понад 4 місяці слідства так і не знайшли підстав для вручення підозр іншим суддям ВСУ, хоч від початку слідство стверджувало про нібито їх корупційність та наявність суддівського «бек-офісу». Відповідно, з текстів підозр прибрали звинувачення у дільності нібито «організованої злочинної групи». 

Натомість НАБУ підписало мирову угоду з одним із фігурантів «справи Князєва» Олегом Горецьким, після чого він вийшов на волю. 

За версією деяких експертів, обвинувачення проти Князєва ґрунтується на штучній провокації збоку «агента НАБУ», а тому ця справа «не має судової перспективи». 

Як відомо, НАБУ затримало Князєва у травні за підозрою в отриманні нібито неправомірно вигоди за рішення суду у справі приватних компаній.

Ексголова ВСУ вину в інкримінованих йому злочинних не визнає, а саму справу називає наслідком політичної боротьби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора щодо зміни запобіжного заходу для Головка
Суд змінив запобіжний захід голові Тернопільської облради Головку
Максим Микитась з 2019 року є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн грн при будівництві квартир для Нацгвардії
Справа про «найбільший хабар в Україні». Одіозний Микитась у суді провчив детектива НАБУ
Захисник наголосив, що непокараність полковника – верх знущання над всіма бійцями
Військові звернулися до воєнкома з Закарпаття, який давав чоловікам право на виїзд за кордон
Суд ухвалив нове рішення у справі Коломойського після заяв адвокатів про хворобу
Суд ухвалив нове рішення у справі Коломойського після заяв адвокатів про хворобу
На політика покладено обов'язок носити електронний браслет
Суд обрав запобіжний захід нардепу Горвату у справі про заволодіння землею на 123 млн грн
У Печерському районному суді у відкритому форматі проводиться судове засідання щодо глави НСЗУ Наталії Гусак
Суд відхилив клопотання прокуратури про запобіжний захід голові Нацслужби здоров’я Гусак
Директор фірми ALFA Пьотр Сапєжинський
Громадська рада при Міноборони просить НАБУ розібратися з фірмами, які зірвали поставки армії
Ярослава Дубневича підозрюють у розкраданні газу
Антикорупційний суд доручив примусово доправити депутата на засідання
Підозру також оголосили ексзаступнику Начальника Генштабу ЗСУ Ігорю Колеснику
Микитась отримав нову підозру від НАБУ у розкраданні 307 млн гривень Міноборони
Дата публікації новини: