СБУ перевіряє матеріал «Нового времени» на наявність держтаємниці

СБУ перевіряє матеріал «Нового времени» на наявність держтаємниці

В СБУ вважають, що наразі передчасно надавати кваліфікацію публікації ЗМІ

Служба безпеки перевіряє інформацію про наявність у матеріалі журналу «Новое время» даних, які містять державну таємницю.

Про це заявив перший заступник голови Служби безпеки України Віталій Маліков під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

«Передчасно надавати ще кваліфікацію. Зараз Служба безпеки України в межах визначених законодавством повноважень перевіряє інформацію щодо наявності в публікації відомостей, які становлять державну таємницю, бо тут питань дуже багато», - сказав Маліков.

Раніше повідомлялося, що польська компанія Wtorplast подасть позов про захист ділової репутації до журналу «Новое время» та автора скандального матеріалу про корупційні схеми щодо закупівлі БМП, де також фігурував і нардеп Сергій Пашинський.

18 квітня голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський заявив, що очолюваний ним комітет разом із Комітетом з питань інформаційної політики та свободи слова підготують зміни до чинного законодавства про посилення відповідальності, зокрема кримінальної, українських журналістів за підрив обороноздатності шляхом розповсюдження неправдивої інформації.

Нагадаємо, 5 квітня журнал «Новое время» у своєму щотижневому випуску оприлюднив матеріал «Служили два товариші. Секретні оборонні замовлення стали золотою жилою для представників влади».

У розслідуванні, автором якого є Іван Верстюк, йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами. У матеріалі, зокрема фігурує народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Адвокат Пашинського заявляє, що народний депутат не має відношення до фактів, викладених у розслідуванні. Згодом головний редактор «Нового времени» Віталій Сич повідомив, що після публікації до офісу видання без попередження прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про «врегулювання». За словами Сича, адвокати погрожували та вимагали опублікувати у журналі публікацію самого Пашинського на кілька сторінок і його фото, яке журналісти мали б поставити на всю обкладинку.

Також у Раді готують законопроект про покарання журналістів за фейки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: