Суд дозволив Генпрокуратурі простежити дзвінки Лавриновича

Суд дозволив Генпрокуратурі простежити дзвінки Лавриновича
Олександр Лавринович у суді 
Фото: КП в Україні

Суд надав дозвіл слідчому у справі Лавриновича на доступ та вилучення інформації у ПрАТ «Київстар» з 1 січня 2014 року по 4 жовтня 2017 року

Печерський районний суд Києва надав тимчасовий доступ слідчому Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України до дзвінків та смс-повідомлень колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича у межах справи «про конституційний переворот», йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва.

Згідно з ухвалою суду, слідчий у судовому засіданні зазначив, що під час досудового розслідування виникла необхідність в отриманні інформації щодо телефонних з'єднань за номером оператора мобільного зв'язку, яким користується підозрюваний.

У зв’язку з цим, як ідеться в документі, слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про необхідність в задоволенні клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, які знаходяться у володінні ПрАТ «Київстар», оскільки такі дані необхідні для ефективного здійснення досудового розслідування.

Таким чином, відповідно до ухвали, суд надав дозвіл слідчому на доступ та вилучення інформації у ПрАТ «Київстар» з 1 січня 2014 року по 4 жовтня 2017 року, а саме вхідних та вихідних дзвінків, смс-повідомлень тощо Олександра Лавриновича.

При цьому, строк дії ухвали було визначено на 30 днів.

Нагадаємо, що вчора, 27 вересня, Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича та скасував рішення Печерського районного суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці.

Раніше повідомлялося, що захист екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича оскаржив рішення суду, яким йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Також, за словами адвоката, захист подав заяву в прокуратуру про притягнення до кримінальної відповідальності прокурора й слідчого за свідомо незаконне притягнення екс-міністра до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 15 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і обрав для екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 2 листопада. Повідомлялося, що екс-міністр ще не визначився, чи оскаржуватиме рішення.

Згодом Лавринович прокоментував свій арешт.

Як відомо, колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру за ч.1 ст.109 КК України, яка передбачає обрання запобіжного заходу тільки у вигляді тримання під вартою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: