Вибухи боєприпасів на Луганщині: ДБР звинувачує двох військових

Вибухи боєприпасів на Луганщині: ДБР звинувачує двох військових
Місце вибуху боєприпасів, Сватове, 2015 рік
фото: ДБР

Військовим загрожує до семи років ув'язнення

Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальні акти щодо двох командирів реактивних артилерійських батарей Збройних сил. Їх підозрюють у причетності до вибухів боєприпасів на складах у Сватовому Луганської області у 2015 році.

За даними слідства, у вересні 2015 року командири розмістили військову техніку поблизу потенційно небезпечного об'єкта – польового складу боєприпасів неподалік Сватового.

«29 жовтня 2015 року через диверсію на військовому складі сталася пожежа. Вона спричинила детонацію боєприпасів, що розлетілися та влучили у вказану військову техніку. Це призвело до знищення військового майна, зокрема РСЗВ Ураган та транспортно-зарядних машин до них», – йдеться у повідомленні.

Загалом під час вибухів було знищено військового майна на 18 млн грн.

Двох військових обвинувачують у недбалому ставленні до військової служби в умовах особливого періоду – ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу. Їм загрожує до семи років ув'язнення.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року у місті Сватове Луганської області виникла пожежа на польових складах сил АТО, де зберігалося близько 3 тис. тонн боєприпасів.

Внаслідок вибухів боєприпасів загинули три військовослужбовця та одна цивільна людина, була знищена техніка, а також проводилася евакуація місцевих жителів.

Однією з версій вибуху в Генштабі називали теракт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: