Житель Дніпра готував теракт у центрі Запоріжжя

Житель Дніпра готував теракт у центрі Запоріжжя
СБУ запобігла теракту в центрі міста, де зазвичай багато людей 
фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Зловмисника затримано, а вибухівку знешкоджено

Служба безпеки запобігла теракту в центрі Запоріжжя та затримала його виконавця. Підозрюваним є мешканець Дніпра, 1966 року народження.

Як повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко, метою чоловіка було посіяти хаос і паніку в місті, тож він спланував злочин на обʼєкті масового скупчення людей у центральній частині Запоріжжя,

«Вибуховий пристрій виготовив сам і замаскував його під милицю. Він вмонтував у її порожнину піропатрон, вибухову речовину, а для посилення ефекту ураження – начинив вибухівку елементами ураження: цвяхами та болтами», – повідомили в СБУ.

Зловмисник намагався заплутати сліди і за два дні до запланованої дати теракту прибув у Запоріжжя із Західного регіону.

«СБУ вдалося розкрити його злочинні наміри і спрацювати на випередження. Українська спецслужба затримала його у «підпільному» помешканні, а вибухівку було знешкоджено. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, затриманий дає покази, відпрацьовується версія причетності російських спецслужб до підготовки злочину», – додали в СБУ.

Зазначимо, російські окупанти тимчасово зайняли окремі населені пункти Запорізької області, однак обласний центр не є окупованим. Ворог обстрілює регіон і намагається встановити там окупаційну «владу».

Також сьгодні російські війська запустили крилату ракету по Запоріжжю.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: