Український фільм про «Новоросію» високо оцінили на Каннському кінофестивалі

Український фільм про «Новоросію» високо оцінили на Каннському кінофестивалі

Фестивальна картина показує парадокс війни на Донбасі

Фільм українського режисера Сергія Лозниці «Донбас» відкрив другу за значимістю програму Каннського кінофестивалю «Особливий погляд», пише «Главком».

У день прем'єри фільму, 9 травня, на червону доріжку фестивалю разом з Лозницею вийшла частина акторського складу стрічки. Серед них є як українські актори, так і російські.

Українські та закордонні критики високо оцінили цю картину. Рецензенти відзначають, що в ній чудово сплітається божевілля, гумор, жорстокість війни і парадоксальність миру під час військових дій. А в фіналі стрічки показується відвертий натяк на те, що в Новоросії сьогодні правлять маріонетки.

Головою журі «Особливого погляду» Канн цього року є актор Бенісіо дель Торо. Крім українського фільму, в спецпрограмі буде показано ще 14 фільмів інших режисерів. На наші екрани «Донбас» обіцяє вийти вже в цьому році.

Раніше в Каннах Лозниця представляв такі свої картини, як «Щастя моє» (2010), «В тумані» (2012), «Майдан» (2014 року) і «Лагідна» (2017).

«Донбас» - не єдиний український фільм у Каннах цього року. Також 12 травня буде представлена стрічка спільного виробництва України, Ісландії та Франції «Жінка на війні».

Нагадаємо, 9 травня на Каннському кінофестивалі відбулась прем’єра українського фільму «Донбас».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: