«Це серйозно»: хвора на Covid-19 лікарка емоційно звернулася до українців

«Це серйозно»: хвора на Covid-19 лікарка емоційно звернулася до українців

У лікарки швидкої допомоги з Чернівців Аліси Грищенко підтвердили Covid-19

Фото: Alisa Hrishchenko, Facebook

Молода чернівецька лікарка зізналася, що почувається погано після захворювання на коронавірус

Лікарка швидкої допомоги з Чернівців Аліса Грищенко, в якої виявили коронавірус, закликала українців дотримуватись карантинних обмежень і не бути байдужим до ситуації з епідемією.

Про це медик написала на своїй сторінці у Facebook.

«Особисто я, як і більшість молоді, сподівалась, що мені коронавірус не загрожує. Але завжди дотримувалась гігієни. Хоч як медик, розуміла, що все одно в групі ризику.. Найменша область України з найбільшою кількістю хворих! І все більше хворих серед медиків.. Тепер і я», – зазначила медик.

«Так, я лікар, і у мене коронавірус. Вже з особистого досвіду – це не просто застуда... Деталі, певно не писатиму. Скажу лише, що Covid-19 – це серйозно. І якщо я в своєму віці почуваю себе погано, то що можуть відчувати люди старшого віку чи з хронічними захворюваннями?! Задумайтесь!», – написала Аліса Грищенко.

Вона зауважила, що писати про хворобу публічно – нелегко.

«Але пишу щоб мене почули, щоб почули медиків! Ми свідомо ризикуємо собою, працюємо на межі можливостей... А хворих все більше! Місць в лікарнях Чернівців вже не вистачає!», – додала лікарка.

Вона закликала мешканців міста дослухатись до порад медиків та посидіти вдома у період карантину.

«Хворих вже тисячі. Ті, хто залишається вдома, носить маски, зберігає дистанцію в магазинах чи аптеках не «перелякані», навпаки, це люди, які розуміють ситуацію, і цінують своє здоров'я! Дякуємо вам! Карантин це важко, але потерпіть ще трохи», – написала Аліса Грищенко.

Як відомо, у Чернівецькій області захворіли на Covid-19 вже понад дві тисячі осіб. У самих Чернівцях зафіксовано сім сотень випадків інфікування

Раніше міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що в лікарнях, які визначені опорними для лікування коронавірусу, закінчуються місця. 

Станом на 9:00 7 травня в Україні 13 691 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 507 нових випадків. У Чернівецькій області — 2048 випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: