Хто винен, що люди не вакцинуються? Ізраїльський лікар висунув несподівану версію

Хто винен, що люди не вакцинуються? Ізраїльський лікар висунув несподівану версію
Медик висунув несподівану версію щодо винуватців поточної ситуації
фото: скріншот з відео

На думку медика, головна відповідальність за провал вакцинації на лікарях

У тому, що українці не поспішають вакцинуватися і, фактично, на даному етапі кампанію із вакцинації можна вважати проваленою, насамперед винні самі лікарі. Таку думку в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» висловив лікар-анестезіолог медичного центру «Рамат Авів» Борис Бриль.

«Якщо мій пацієнт невакцинований – це моя провина, це я йому не пояснив. Звичайний обиватель не вивчає медицину, він не повинен її вивчати. Він повинен прийти до мене та отримати ті відповіді, які повинен отримати. А я маю йому розповісти доступною мовою, будь це професор, таксист чи слюсар, ті правила, які є у книгах».

На думку медика, саме лікарі несуть основну відповідальність за провал вакцинації. «Люди не винні, вони слухають своїх лікарів. А якщо лікар їм розповісти не може, кого їм тоді слухати? Люди тут не винні, І уряд тут не винний, якщо чесно», – підсумував Бриль.

Нагадаємо, Україна оновила добовий антирекорд захворюваності на коронавірус. В Україні зафіксовано 26 870 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19 (з них дітей – 1 824, медпрацівників – 491), що є найвищим показником з початку пандемії. Також за минулу добу в Києві виявлено понад 1,6 тис. нових хворих на коронавірус.

Інфекціоністка Ольга Голубовська прогнозує, що коронавірус ще триматиме у напрузі людство кілька років.

МОЗ детально роз'яснив, кому та коли не можна робити Covid-щеплення. Як повідомлялося, протипоказання до вакцинації від коронавірусу мають не більше 1% населення.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я затвердило список медичних протипоказань і застережень для вакцинації від коронавірусу. Довідки почнуть видавати на початку листопада.

Також у МОЗ пояснили, як отримати щеплення з «липовим» ковід-сертифікатом.

Читайте також інтерв'ю:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: